EU Site
UK Site
FR Site
DK Site
DJO Nordic
DJO Nordic
DJO Finland

DJO Canada
BE Site
NL Site
LUX Site
ES Site
DE Site
IT Site
Partners  -  Wetenschappelijke sponsoring  -  > ESSKA

 

ESSKA 2000 – DJO 2006 Beurs

Partners door onderzoek

 

 

DJO werkt samen met ESSKA European Society of Sport Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy) aan ‘Never Stop Getting Better’. Hoewel er onlangs al belangrijke verbeteringen in de medische aspecten van sporttechnieken zijn bereikt, zijn er nog meer verbeteringen nodig.

 

Om betere resultaten na blessures te bereiken, moeten er nieuwe behandelmethoden en producten worden ontwikkeld die gebaseerd zijn op de meest recente wetenschappelijke onderzoeken en die door middel van klinisch onderzoek kunnen worden bevestigd.
 
Als antwoord op deze dringende behoefte aan goed klinisch onderzoek heeft ESSKA samen met het bedrijf DJO een onderzoekbeurs ter waarde van 15.000 dollar ingesteld voor innovatief wetenschappelijk onderzoek op het gebied van sporttraumatologie en revalidatie.

Dit initiatief heeft wetenschappers ertoe aangezet professionele onderzoeksprojecten op te zetten om huidige en toekomstige behandelingsmethodes een betere wetenschappelijke basis te geven.

 

Een internationale jury van deskundigen (leden van de ESSKA-raad) beoordeelde alle inzendingen.

 

Dr. Lieve Vanden Berghe,

DJO &  Antonio Marmotti, MD

De winnaar van de beurs is Antonio Marmotti met zijn team van de afdeling Orthopedie en Traumatologie van de Universiteit van Turijn in Italië. De winnaar werd officieel aangekondigd op de ESSKA-vergadering van mei 2006, gehouden in Innsbruck, Oostenrijk.
De titel van het werk: “One-stage autologous cartilage repair with chondral fragments embedded in a mixed scaffold.”