EU Site
UK Site
FR Site
DK Site
DJO Nordic
DJO Nordic
DJO Finland

DJO Canada
BE Site
NL Site
LUX Site
ES Site
DE Site
IT Site

 

DJO werkt samen met de internationale skifederatie (FIS) aan een nieuw blessure-informatieproject.


 

 

Het blessure-informatiesysteem (Injury Surveillance System ofwel ISS) voor de internationale skifederatie is met behulp van DJO opgezet in Oslo's sporttrauma-onderzoekscentrum (OSTRC).


De doelstelling van het project is om de mechanismen van diverse skiblessures onder topskiërs beter te begrijpen, zodat blessurepreventieprogramma's kunnen worden ontwikkeld. Het uiteindelijke doel is het aantal blessures te verminderen door veranderingen in regels en voorschriften, de gebruikte uitrusting en trainingtechnieken, gebaseerd op de gegevens verzameld via dit FIS ISS-project.

 

DJO steunt vol trots FIS en OSTRC in dit belangrijke onderzoeksproject. Dankzij producten als onze DONJOY op maat gemaakte Defiance kniebrace heeft DJO inmiddels veel ervaring opgedaan in het beschermen en steunen van topatleten en amateurssporters over een breed scala van traditionele en extreme sporten ter bescherming tegen knieblessures.

 

DJO financiert belangrijke studies via intern en extern onderzoek en productontwikkeling om zo programma’s en behandelingen uit te werken die atleten op de been houden.

 

FIS werd opgericht in 1924 tijdens de eerste Olympische Winterspelen in Chamonix, Frankrijk. Het doel is het promoten van de skisport en de bewaking en begeleiding van ontwikkelingen voor alle skiactiviteiten . Momenteel zijn er 107 nationale skiverenigingen aangesloten bij de FIS

 

Professor Roald Bahr

“Ik ben erg blij te zien dat FIS, als het bestuursorgaan van de skisport, het probleem van blessures serieus neemt. Met het systematisch verzamelen van gegevens over skiblessures uit alle disciplines, zal FIS middelen kunnen ontwikkelen om blessures in de nabije toekomst effectief te voorkomen”, aldus Professor Bahr.

  

 

Voor meer informatie over het blessure-informatiesysteem klikt u

hier.