EU Site
UK Site
FR Site
DK Site
DJO Nordic
DJO Nordic
DJO Finland

DJO Canada
BE Site
NL Site
LUX Site
ES Site
DE Site
IT Site
Donjoy nieuws  -  Onze allernieuwste producten  -  > LoPro FourcePoint


FourcePoint Hinges:  LoPro FourcePoint™ en FourcePoint™


Klinisch bewezen ACL-bescherming

De DonJoy FourcePoint-scharniertechniek is de enige bracetechniek waarvan klinisch bewezen is dat deze de ACL beschermt. De FourcePoint-scharniertechniek versterkt het DonJoy Four-points-of-leverage-ontwerp door de strekking van het kniegewricht te matigen, waardoor de mechanische prestatie van de brace verbetert en de schuifkracht bij de knie vermindert. De FourcePoint-scharniertechniek gebruikt een veringsmechanisme dat geleidelijk een hogere weerstand geeft bij strekking van de knie. De weerstand verkort de volledige extensie- of risicovolle positietijd en verhoogt de achterbelasting die de brace op het scheenbeen uitoefent om verplaatsing naar het voorste scheenbeen te voorkomen. Het geeft patiënten een natuurlijkere loop door progressief weerstand te gebruiken voordat een definitief eindpunt bereikt wordt.

 
Nieuwe LoPro FourcePoint
(alleen voor op maat gemaakte braces)


Confectie (klaar voor gebruik)
     

De weerstand begint bij flexiehoeken tussen 25º en 65º en loopt op tijdens de laatste 25º van extensie en stopt dan compleet. Er zijn vijf verschillende weerstandsniveaus beschikbaar om aan alle eisen van revalidatieprotocollen te voldoen en draaggemak te bieden. De weerstand kan verzet worden met behulp van de bijgeleverde inbussleutel door de schroefstand te veranderen. Dezelfde sleutel kan tevens gebruikt worden om de weerstand er helemaal af te halen door een knopje om te zetten.

   

                     


Klinische studies hebben bovendien bewezen dat de DonJoy FourcePoint-scharniertechniek de knieflexiehoek verhoogt tijdens ren-stop-springtaken. Omdat de aanhechtingshoek van de hamstring groter wordt en de quadriceps mechanisch wordt uitgeschakeld wanneer de knie zich meer buigt, worden de voorste schuifkrachten op het scheenbeen (tibia) en de druk op de ACL minder. Zo kunnen atleten die na een ACL-reconstructie weer gaan sporten zich met een DonJoy ACL-brace met FourcePoint-scharnieren beschermen tijdens activiteiten die rennen-stoppen-springen inhouden.


FourcePoint™ techniek