EU Site
UK Site
FR Site
DK Site
DJO Nordic
DJO Nordic
DJO Finland

DJO Canada
BE Site
NL Site
LUX Site
ES Site
DE Site
IT Site
Patiënten  -  Indicaties  -  > Osteoarthritis


Wat is knieartrose?


Knieartrose wordt veroorzaakt door slijtage en uiteindelijk het geheel verdwijnen van het kraakbeen in het kniegewricht. Kraakbeen bestaat uit eiwit dat een beschermend 'kussentje' vormt tussen de botten van het gewricht. Artrose wordt ook wel degeneratieve artritis genoemd. Er zijn meer dan 100 verschillende vormen van artritisaandoeningen. Artrose is de meest voorkomende en ongeveer 4% van de bevolking in Noord-Europa lijdt eraan. Knieartrose begint na uw dertigste en komt vaker voor naarmate u ouder wordt. Het kan bij vrouwen eerder beginnen en komt vaker voor dan bij mannen.

Lees verder: Oorzaken, risicofactoren, symptomen, behandeling

 

Hoe bracing helpt


Patiënten met knieartrose kunnen bepaalde activiteiten in het dagelijks leven, hun werk of sport niet meer uitvoeren. Door het gebruik van een kniebrace kan de patiënt afstand scheppen tussen de condyli in de degeneratieve kniedelen en daarmee de pijn verminderen.
De "Lock and Off-load Technology™" verschuift de druk op het kniegewricht van het degeneratieve deel naar het gezonde gedeelte.

 

 

Degeneratief deel:  
Mediaal / Lateraal
Kracht in de Knie :         
Lateraal / Mediaal

 

Studies hebben uitgewezen dat braces een positief effect hebben.


Onderzoek onder patiënten met unicompartimentale knieartrose heeft aangetoond dat 70-80 % van de patiënten die ontlastende kniebraces gebruikten, merkten dat de scharnierende delen van de degeneratieve kniedelen uit elkaar gehouden werden. Ook bleek dat iedereen een verband legde tussen knieschijfscheiding en pijnvermindering. 


Lees onderzoeksmateriaal

Artrosebraces voor elke aandoening

 


Lees verder

Referenties


Lees hier hoe andere patiënten het gebruik van onze braces ervaren.

Lees verder

 

Contactinformatie

E-mail